Over mij

Foto gemaakt door Rob Voss

Even voorstellen

Hallo,

Ik ben Rebekka Verheij, geboren in 1986 te Streefkerk en woonachtig in Groot-Ammers. Ik kom uit een warm nest met drie lieve zussen. Als kind vond ik het heerlijk om naar vogels te kijken. Zo mooi dat die beestjes kunnen vliegen. Dat wilde ik ook wel. Nu is dat vliegen wel een heel stuk dichterbij gekomen.

Ik vind het belangrijk dat mensen liefdevol met elkaar omgaan en dat er omgezien wordt naar mensen met minder middelen. Ik ben geen arts die een zieke patiënt kan behandelen, maar de talenten die ik wel heb gekregen, wil ik graag inzetten om de leefwereld van de mensen om mij heen een stukje mooier te maken.

Ik houd van mijn familie en vrienden. Ook kan ik genieten van alleen zijn, vooral in de natuur. Wat ik ook leuk vind is om met kinderen op te trekken. Techniek heeft ook mijn interesse. Na de middelbare school ben ik biomedische technologie gaan studeren aan de Universiteit Twente. Aan het einde van mijn studie kreeg ik een promotieplek aangeboden bij Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ik tevens onderwijstaken had.  Na mijn PhD heb ik een aanstelling gekregen als docent bij Bewegingswetenschappen en als cluster-coördinator (human health and life sciences) bij het Pre-University College. Ik heb met veel plezier in deze twee functies gewerkt en het geld dat ik heb verdiend kon ik mooi gebruiken om mijn eerste brevet te halen. Sinds mei 2019 werk ik niet meer aan de VU. Ik werk nu parttime bij ingenieursbureau EKAL en ik ben parttime bezig met de vliegopleiding.

In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen, hardlopen, bootcampen of zwemmen. Lekker er op uit gaan. Haha, maar ik ben wel een recreatief sporter hoor, hoewel ik tegenwoordig wel wat meer spierballen aan het kweken ben zodat ik sterk genoeg ben om een vliegtuig te verplaatsen.

Lekker wielrennen.

Motivatie

Het is niet echt een standaard route om vanuit het onderzoek, via het onderwijs, een opleiding te gaan volgen tot bushpiloot. Zoals een collega het zo grappig kan zeggen “from science to the sky”. Eerlijk gezegd had ik het zelf ook niet verwacht. Ik dacht dat ik gewoon tot mijn pensioen les zou geven aan een universiteit ergens in Nederland. Totdat ik ervoer dat God mij riep om naar het buitenland te gaan. Eerst had ik nog geen idee wat dat mocht gaan betekenen. Gaandeweg werd het duidelijker: door wat mensen zeiden, door een lesvlucht als cadeau voor mijn verjaardag, door de Bijbel, door dromen, door wat er op mijn pad kwam en vooral door wat God in mijn hart sprak. En ja als God spreekt…dan smelt langzaam alle twijfel en angst weg en maakt het plaats voor moed en actie. En zo was ik ineens begonnen aan een vliegopleiding. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Wat heerlijk om te vliegen. En dan te bedenken dat, als alles volgens plan gaat, ik straks door het vliegen van een vliegtuigje mensen van dienst kan zijn door een schakeltje te zijn in de weg naar hulp, hoop, herstel en opbouw. Fantastisch toch.

Foto gemaakt door Rob Voss.

Christelijke achtergrond

Ik ben christelijk opgevoed en heb in mijn tiener jaren besloten om Jezus te volgen. Dit betekend dat ik mijn leven niet voor mezelf wil leven maar voor God en de mensen om mij heen. Voor mij is Jezus een Leider, een Coach en tegelijk een beste Vriend. Omdat ik weet dat Hij voor mij uitgaat durf ik dit avontuur aan.

MAF is een christelijke organisatie waarbij mensen uit verschillende soorten kerken hand in hand samenwerken met hetzelfde doel: mensen bereikbaar maken voor medische-, humanitaire-, en ontwikkelingshulp en de boodschap van Jezus.