Schiphol!

Na bijna een maand niet gevlogen te hebben (vanwege de anti-corona maatregelen), zorgde diezelfde maatregelen vandaag wel voor een heel bijzondere vliegervaring. Ik had een plannetje gemaakt om over Schiphol, over mijn kerk in Aalsmeerderbrug en over mijn huis in Aalsmeer te vliegen. Normaal is dit vrijwel onmogelijk. Aalsmeer ligt in de zeer drukke Schiphol CTR, het gebied rondom Schiphol waar je niet zonder toestemming in mag. Het luchtruim boven mijn huis is onderdeel van een van de aanvliegroutes voor de grote jongens die op Schiphol willen landen, daar zitten ze niet te wachten op kleine vliegtuigjes die boven een huis willen cirkelen. Vandaag was het toen ik opsteeg nog niet duidelijk of ik de CTR in mocht. Ik had wel een plan ingediend en van te voren gebeld, maar de beslissing zou pas genomen worden bij het oproepen van Schiphol Tower als ik bijna aan de rand van de CTR zou zijn. Vinkeveen verscheen aan de horizon, tijd om Schiphol op te roepen. En…daar klonk ‘approved’ (goedgekeurd) door de radio! Dus vloog ik met een brede lach de Schiphol CTR in. Het was gaaf om over Schiphol te vliegen en nog gaver om zoveel bekende plekken in Aalsmeer uit de lucht te zien. Het strandje bij de watertoren (met de herinnering van het zwemmen daar), het appartement waar ik gewoond heb, bekende wegen. Zo leuk! Ik kon wel uren rondjes draaien, maar ik heb me ingehouden want ik ging tenslotte vliegen om te trainen. Dus de CTR weer uit en op naar Hilversum. Op Hilversum verschillende landingen gemaakt om mijn landingen te finetunen en daarna weer terug naar het zonnige Teuge.

Op weg naar de watertoren, boven het water waar ik vroeger in zat.
Rondje om de watertoren van Aalsmeer.
Schiphol.

4 thoughts on “Schiphol!

 1. Hallo Rebekka,
  Een uitgelezen moment, in deze coronatijd, om in onze omgeving een kijkje te nemen.
  Met het zonnige weer was het natuurlijk uitstekend vliegen.
  Het zijn ook allemaal super mooie foto’s. Zoals op de foto kun je Schiphol niet vaak zien.
  Heel hartelijk dank!!

 2. Rebekka,
  Mijn kleinzoon wil piloot worden bij Transavia en krijgt nu lessen op Lelystad. Vorige week moest hij een vlucht maken van Lelystad naar Teuge, vandaar naar Texel en indien hij toestemming kreeg naar Schiphol en weer terug naar Lelystad. Met het programma Flight radar was helemaal te volgen waar hij was.
  Hij woont in Hoofddorp en heeft eerst een rondje gemaakt waar hij woont en toen naar Schiphol om een doorstart te maken, Daarna via Uithoorn terug naar de Stommeer in Aalsmeer waar zijn ouders wonen. Tegen zeven uur
  ’s avonds kwam hij over.de Columbiahof. Het zijn unieke belevenissen.

  1. Beste meneer Rijkmans,

   Wat leuk dat uw kleinzoon ook over de Columbiahof gevlogen is. Heeft u hem gezien toen hij overvloog?
   Dat klinkt als een hele mooie en unieke vlucht: van Lelystad, via Teuge, Texel en Schiphol, weer naar Lelystad.
   Inderdaad unieke belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *